Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal: 23 september – 22 oktober
Weegschalen worden beheerst door de planeet Venus, de planeet van liefde en schoonheid. Daarom is dit sterrenbeeld een teken van beschaving.

De eigenschappen van de Weegschaal
Weegschalen zijn verfijnd, gelijkmoedig en sociaal voelend. Ze reageren sterk op kunst en muziek. Ook zijn de elegante en charmante Weegschalen gemakkelijk in de omgang. Helaas hebben ze vaak een gebrek aan zelfvertrouwen en zijn ze vaak besluiteloos. In hun zoektocht naar evenwicht blijven ze wikken en wegen. Waar staat het symbool van de Weegschaal voor? Voor een weegschaal of voor de ondergaande zon. Op 23 september, de eerste dag van de Weegschaal, zijn dag en nacht precies met elkaar in evenwicht.

Weegschaal en relaties
Weegschalen zijn vriendelijk en toegeeflijk. Ze willen door iedereen aardig gevonden worden. Daarom zullen ze vermijden om anderen te kwetsen. Ze laten daarom na iets te doen wat anderen niet aangenaam vinden. Ze hebben wel eigen wensen, maar hebben ergens pas plezier in als anderen er ook plezier in hebben. Zijn besluiteloosheid en aarzelingen kunnen wel problemen opleveren. Anderen kunnen zich daaraan ergeren.

Weegschaal en gezondheid
De fysiek niet sterke Weegschaal kan pijn en ongemak slecht verdragen. Hij raakt snel uit zijn emotionele evenwicht. Dit kan zijn weerstand verzwakken en zijn gezondheid schaden. De nier, die zorgen voor de juiste balans tussen de verschillende stoffen in het bloed, functioneren vaak niet goed. De Weegschaal is ook op zoek naar evenwicht. Problemen in relaties leiden daarom vaak tot nierproblemen. Nierstenen wijzen op verharde stukjes gevoel, die zijn veroorzaakt door teleurstelling in anderen. Door de blaas en de nieren worden vocht afgevoerd. Veel meisjes met dit sterrenbeeld hebben in de puberteit last van blaasontstekingen. Waarom? Relaties en seksualiteit worden dan belangrijk, wat kan leiden tot verstoring van de innerlijke balans en tot heftige emoties.

Weegschaal en maatschappij
In zijn werk zijn prettige relaties en een goede werksfeer belangrijk. Hij luistert graag naar anderen. Hij heeft immers behoefte aan ondersteuning en feedback. Adviezen van anderen zijn altijd welkom. Ook is deze goede luisteraar zelf een goede adviseur.

Het liefst werken Weegschalen in een kleiner bedrijf. Ze vervullen graag functies in de public relations en voorlichting, want informeren en adviseren van mensen kunnen ze goed. Vaak zijn ze ook creatief. Weegschalen werken daarom ook graag in de mode, als ontwerper van interieurs of als ontwerper van sieraden. Weegschalen hebben een helder verstand. Ze studeren en leren graag, liefst samen met een klasgenoot. Het zijn ijverige en gewaardeerde leerlingen. Ze halen vaak goede cijfers.