Waterman

Het sterrenbeeld Waterman: 20 januari – 18 februari
Is waterman je sterrenbeeld? Dan ben je uniek. Je hebt, met de onvoorspelbare planeet Uranus als heerser, briljante inzichten. Je bent een individualist die zichzelf wil kunnen zijn.

Eigenschappen van de Waterman
Een Waterman heeft interesse voor iedereen. Hij gelooft in de gelijkheid van mensen. Klasse, ras en leeftijd zijn voor jou geen obstakel. Met je extravagante geest, gewoonten en interesses voel je je een buitenbeentje. Bij de Waterman horen sciencefiction, technologie en videokunst. Een Waterman is helemaal bij de tijd. Zijn hoogstaande principes probeert hij na te leven. Met zijn onafhankelijke en onconventionele instelling ligt excentriciteit op de loer. Watermannen kunnen tegendraads en kinderlijk doen. Ze zijn gereserveerd en hebben moeite met echte intimiteit. Daarom lijken ze afstandelijk en uit de hoogte. Het symbool van de Waterman staat niet alleen voor het golvende water, maar ook voor de golven van geluid, elektriciteit en licht.

Waterman en relaties
Een Waterman is een individualist. Toch is hij ook sociaal. Hij wil niet buiten de groep vallen. Als gezelschapsdier ben je open en informeel voor iedereen. Het verzamelen van vrienden om je heen kost je weinig moeite. De Waterman is erg op zijn vrijheid gesteld. Daarom kunnen intieme relaties hem benauwen.

Waterman en gezondheid
Een Waterman houdt zich niet erg bezig met zijn gezondheid. Zijn instelling is eerder intellectueel dan fysiek. Hij heeft een anders werkende geest. Dit kan nie alleen keiden tot originaliteit, maar ook excentriciteit en zelfs tot waanzin. Plotselinge stress, krampen, aanvallen en bevliegingen horen bij de waterman. Dit kan leiden tot kuitkramp, hartkloppingen, migraine en epilepsie. Bij de Waterman hoort ook het autonome zenuwstelsel. Door zijn nervositeit kunnen onbewuste spiertrekkingen (tics) ontstaan. Stress kan ook de hypofyse, een klier die de coördinatie van de hormonen regelt, ontregelen. Bij vrouwen kan bijvoorbeeld de menstruatie worden ontregeld.

Waterman en maatschappij
De intelligente Waterman is snel van begrip. Legt verbanden en kan zich helder uitdrukken. De gevestigde orde wordt door hem niet zonder meer gerespecteerd. Vaak is hij antiautoritair. Hij heeft daarom moeite met het accepteren van een leidinggevende functie.
Watermannen geloven sterk in de vrije keuze van het individu. Ze kiezen vaak een beroep waarin ze de ontwikkeling van mensen zoals cultureel werker, psycholoog en groepsleider. Watermannen hebben vaak een technische aanleg. Beroepen als architect, ingenieur, elektrotechnicus en technisch tekenaar. Vaak heeft de Waterman moeite met schoolse structuren. De lesstof is niet zijn eigen keuze. Daarom boeit de lesstof hem niet. In een vak dat hem boeit kan hij briljant zijn. Omdat hij vaak intuïtief weet waar hij moet zoeken is het een goede uitvinder en wetenschapsman.