Daghoroscoop Tweeling

Het sterrenbeeld tweeling: 21 mei – 22 juni
Tweelingen worden beheerst door de planeet Mercurius, de scherpzinnige god die zich overal uit kan kletsen. Ook Tweelingen kletsen graag. Za weten weinig van veel. Daarom kunnen ze aan vrijwel alle discussies een steentje bijdragen. In gesprekken komen vaak allerlei onderwerpen aan bod. Deze meesters in de communicatie zijn nieuwsgierig naar de mening van anderen. Het symbool van de Tweeling, twee pilaren, verwijst naar de mythologische tweeling Castor en Pollux. Castor is de menselijke zoon van een koning, terwijl Pollux de onsterfelijke zoon is van Zeus. De twee pilaren staan ook voor de tweeledige natuur.

De eigenschappen van een Tweeling
Tweelingen zijn pienter en opgewekt. Ze zijn ook gefascineerd door de diversiteit van de wereld. Ze hebben behoefte aan gezelschap en aan communicatie. Door het vele kletsen zijn ze soms dodelijk vermoeiend. Tweelingen kunnen snel van gedachten veranderen. Ze zijn vaak wispelturig en ze worden door anderen vaak gezien als oppervlakkig. Een tweeling is gelukkig als hij het druk heeft. Hij voelt zich goed als er twee boeken naast zijn bed liggen en als hij twee banen heeft. Hij houdt van leren. In veel wat ze op hun pad tegenkomen zien ze het interessante en leerzaam. Het leven wordt vooral relationeel benaderd.

Tweeling en relaties
Tweelingen vinden het moeilijk om gevoelens te begrijpen. Daarom hebben ze minder moeite met oppervlakkige relaties dan met intieme, persoonlijke relaties. Wordt het te moeilijk in een intieme relatie? Dan kun je gevoelens gemakkelijk opzij schuiven en je aanpassen. In een groep mensen vertonen ze een goed sociaal gedrag. Ze maken met iedereen een praatje en hebben vaak de nodige grapjes paraat.

Tweeling en gezondheid
Tweelingen hebben vaak geen sterke constitutie. Door innerlijke en uiterlijke impulsen kunnen ze uit balans raken. De longen zijn een zwak punt. Ze maken de communicatie met de buitenwereld mogelijk. Door inademing wordt de informatie naar binnen gehaald, terwijl door uitademing de informatie weer aan de wereld wordt teruggegeven. Communicatiestoornissen kunnen leiden tot ademhalingsproblemen. Door astma voelt de Tweeling zich verkrampt en verstikt. Door het te veel opnemen uit de omgeving kan hyperventilatie ontstaan. Ook het zenuwstelsel moet in de gaten worden gehouden. Grote interesse voor zijn omgeving en gevoeligheid voor indrukken kan leiden tot nervositeit.

Tweeling en maatschappij
Tweelingen vinden afwisseling belangrijk. Daarom zoeken ze een baan met afwisseling. Ze vervullen graag verschillende functies en karweitjes. Ze hebben en voorkeur voor banen die met handel en verkeer hebben te maken: chauffeur, verkeersleider, handelsreiziger en reisleider. Ook de journalistiek, met zijn vergaren en doorgeven van informatie, past goed bij dit sterrenbeeld. Tweelingen werken niet graag alleen. Contacten op hun werk zijn zeer belangrijk. Door hun flexibele opstelling worden ze doorgaans door iedereen aardig gevonden. Ze vinden het erg leuk om nieuwtjes te horen. Bovendien geven ze graag informatie aan anderen. Het volgen van een studie levert mensen met dit sterrenbeeld geen probleem op. Tweelingen houden van leren. Het liefst volgen ze een niet te specialistische, algemeen vormende studie. Als de stof te diep gaat kunnen ze afgeleid worden.