Daghoroscoop Stier

Het sterrenbeeld Stier: 19 april – 20 mei
Is je sterrenbeeld Stier? Dan ben je bereid om verantwoordelijkheid op je te nemen. Als Stier heb je ook een andere kant. Dit sterrenbeeld wordt namelijk beheerst door de Venus. Deze planeet is genoemd naar de godin van de liefde. Waar staat het symbool van de Stier voor? Voor het hoofd van stier, de baarmoedr en de eileiders, of de symbolische cirkel van het potentieel, een cirkel die bekroond wordt met de halve maan van ontvankelijkheid.

De eigenschappen van een Stier
Mensen met het Sterrenbeeld Stier gebruikt zijn energie om er iets concreets mee te bouwen. Concrete doelstellingen worden kalm en vasthoudend nagestreefd. Eenmaal aan het werk blijven ze doorgaan. Kenmerkende eigenschappen van mensen met dit sterrenbeeld zijn: doorzettingsvermogen, onverzettelijkheid, eigengereidheid, productief maar halsstarrig.

Je hebt gevoel voor kunst en je kunt kunstzinnige producten maken. Vaak ben je ook muzikaal. Veel artiesten, kunstenaars en zangers hebben dit sterrenbeeld. De vruchtbare maand mei hoort bij het sterrenbeeld Stier. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij houdt van een luxe leventje. Het hebben van bezittingen en geld is voor een Stier belangrijk.
Hij kan materialistisch worden als hij zich emotioneel onzeker voelt.

Stieren en relaties
Stieren willen in vrede leven met zichzelf en anderen. Ze gaan de confrontaties met gevoelens meestal uit de weg. Het zijn trouwe en beminnelijke mensen, die een hekel hebben aan een conflict. Daarom pikken ze vrij veel.

Stier en gezondheid
Stieren hebben doorgaans een goede gezondheid. Door voldoende rust te nemen kunnen veel ziektes worden voorkomen. Doorgaans is hij ook psychisch stabiel. Ze nemen alleen besluiten waar ze honderd procent achter kunnen staan. De keel en de holten in het hoofd zijn zwakke plekken. Slikklachten of irritaties aan het keelslijmvlies komen veel voor. Stieren moeten vaak hoesten en ze hebben slikklachten. Ze eten vaak meer dan goed voor ze is. Ook psychisch nemen ze te veel tot zich. Overprikkeling en te weinig emotionele rust kan tot gevolg hebben dat de slijmvliezen in de holten kunnen ontsteken, waardoor er hoofdpijn of oorpijn kan ontstaan.

Stier en maatschappij
Een stier wil een tastbaar resultaat en duidelijke taken. Te veel afwisseling brengt hem van slag. Hij houdt bij voorkeur vast aan een bepaalde werkmethode. Hij voelt zich aangetrokken door beroepen in de agrarische sector: boer, tuinder en landbouwkundige. In de bloemsierkunst kan hun gevoel voor kleur naar voren komen. In beroepen die te maken hebben met architectuur of met de tuin, zoals binnenhuisarchitect, meubelmaker of hovenier, kan hij zijn gevoel voor mooie vormen kwijt. Anderen worden soms gek van zijn rustige werktempo. Hij is wel een degelijke werker, die geconcentreerd en langdurig kan werken. Een uitgebreide studie kost hem moeite. Een praktijkopleiding ligt hem wel, want hij werkt graag met zijn handen. Hij is een praktijkmens, die het liefste leert door te doen.