Schorpioen

Het sterrenbeeld schorpioen – 24 oktober t/m 22 november
Veel mensen vinden Schorpioen een fascinerend en mysterieus sterrenbeeld. Dit sterrenbeeld wordt beheerst door Pluto, de planeet van de transformatie. Schorpioenen zijn daarom boeiende wezens van uitersten.

de eigenschappen van een Schorpioen

De levendige Schorpioen hecht veel belang aan zelfbeheersing. Je bent scherpzinnig. Alle
zintuigen staan altijd op scherp. Ook is een Schorpioen een gevoelsmens met vaak intense
gevoelens. Door zijn geslotenheid wordt dat door anderen vaak niet gezien. Met zijn wisselende
stemmingen hebben mensen met dit sterrenbeeld veel inzicht en begrip. Ze zijn goed in het
achterhalen van geheimen. Ook heb je een enorme wilskracht. Je maakt een plan en geeft nooit
op. De gepassioneerde Schorpioenen kunnen helaas ook jaloers en wraakzuchtig zijn. Ze zullen
nooit anderen vergeven.
Waar staat het symbool van de Schorpioen voor? Voor de mannelijke geslachtsorganen of voor
het stekende uiteinde van de staart van een schorpioen.

Schorpioen en relaties
Veel Schorpioenen doen vaak hun best om aardig gevonden te worden. Daarom onderdrukken ze hun emoties. Ze sluiten zich af en stellen zich koud en hard op daarom op anderen een gesloten indruk. Anderen lopen soms over ze heen. De hartstochtelijke en diepzinnige Schorpioen weten en begrijpt doorgaans veel van anderen.

Schorpioen en gezondheid
Dankzij zijn grote innerlijke kracht wordt een Schorpioen niet gauw ziek. Wat als hij wel ziek wordt? Dan kan de ziekte ernstig zijn. De door Schorpioenen onderdrukte emoties kunnen leiden tot psychische problemen. De zwakke organen van de Schorpioen bevinden zich in de onderbuik: dikke darm, anus, prostaat, blaas en geslachtsorganen. Door het vasthouden van gevoelens en de angst om los te laten kan ene verstopping ontstaan. Is er en zieke aan de dikke darm? Dit verwijst naar boosheid en wrok. Schorpioenen gaan vaak tot het uiterste. Ze verkennen graag hun grenzen. Daarom kunnen ze zich blootstellen aan gevaarlijke situaties. Soms ontwikkelen Schorpioenen zelfdestructief gedrag.

Schorpioen en maatschappij
Schorpioenen hebben een scherpe en onderzoekende geest. Ze bijten zich vast in hetgeen ze boeit. Ze kunnen goed ontleden en analyseren. Daarom kunnen ze goed een wetenschappelijke of een controlerende functie vervullen. Schorpioenen willen het liefst een baan met uitdagingen. Ze willen graag moeilijke situaties en uitdagingen ontdekken en oplossen. Ook voelen ze zich aangetrokken door ingrijpende situaties. Daarom werken ze graag bij de recherche of in de psychiatrie. Niet alle vakken op school boeien hem. Ook heeft hij geen belangstelling voor vakken waar de leerstof niet voldoende wordt uitgediept. Daarom haalt hij niet altijd hoge cijfers. Schorpioenen volgen graag een opleiding waarin ze, in hun eigen tempo, een specialisatie kunnen ontwikkelen.