Ram

Het sterrenbeeld Ram: 20 maart -18 april
Ram is het eerste teken van de dierenriem. Ook is Ram het begin van de lente. De heerser van dit sterrenbeeld is de planeet Mars. Die planeet is genoemd naar de Romeinse god voor de oorlog. Zijn teken is het teken van de pionier, dus van het nieuwe begin. Waar staat het symbool van de Ram voor? Voor het hoofd van de ram, voor een stromende rivier vol energie, of voor de neus en wenkbrauwen van een mens.

De eigenschappen van een Ram
Rammen hebben veel avontuur en afwisseling nodig in het leven. Rammen zijn pioniers. Daarom hebben ze belangstelling voor het onbekende. Hun pioniersgeest wordt niet afgeschrikt door risico’s. Rammen hebben wel moeite om te volharden als hun belangstelling voor het onbekende vermindert. Zijn mannelijke eigenschappen zijn: agressief, actief, energiek, onstuimig, ondernemend en moedig. Vrouwen met dit sterrenbeeld tonen hun krachtige aard. Ze voelen zich vaak minder prettig in traditionele omstandigheden. Ook vinden ze vaak kinderen pas leuk als ze wat ouder zijn. Een Ram wordt snel boos. Hij kan goed ruziemaken, want zijn boosheid verdwijnt net zo snel als dat hij is gekomen. Een Ram heeft ook een uitgesproken mening. Ze aarzelen niet om die mening naar voren te brengen.

Ram en relaties
Met emotionele problemen en kwetsbaarheden heeft een Ram het soms moeilijk. Hij vindt het moeilijk om rekening te houden met een anderen. Die vinden dat vaak niet prettig. Een Ram heeft dat doorgaans niet in de gaten. Hij is dominant in relaties. Zijn enthousiasme kan in de liefde leiden tot veel hartstochtelijke gevoelens en minder stabiele relaties.

Ram en gezondheid
Rammen hebben doorgaans een sterk lichaam. Ze zijn fysiek en geestelijk sterk. Hun zwakke lichaamsdeel is het hoofd. Hun vele plannen en activiteiten kunnen leiden tot spanningen in het hoofd. Er kan daardoor hoofpijn ontstaan. Eventueel kunnen de spanningen in het hoofd ook leiden tot een beroerte of tot een herseninfarct. Belangrijk voor een Ram zijn de zintuigen gezicht, gehoor en reuk. Met die zintuigen speurt hij zijn omgeving af en probeert hij gevaar te zien. Hij kan zich terugtrekken in zijn eigen wereld en zich afsluiten voor de woorden van anderen. Dat doet hij als angst heeft om voor zichzelf op te komen of als hij, eigenwijs als hij is, op dezelfde manier verder wil gaan. Het afsluiten voor de woorden van anderen kan leiden tot gehoor- of gezichtsstoornissen.

Ram en maatschappij
Rammen willen werk met uitdaging, competitie en spanning. Ze voelen zich thuis in werk waar nog te pionieren valt. Ze voelen zich aangetrokken door mannelijke beroepen als militair, brandweerman, stuntman, lid van de reddingsbrigade, bodyguard en sporter. Rammen die van techniek houden, kiezen voor beroepen als monteur of lasser. Ze houden van beroepen die direct handelen en resultaat eisen. In de medische sector werken ze daarom graag in beroepen als chirurg en fysiotherapeut. Rammen pakken hun werk graag direct en krachtig aan. Ze kunnen boos worden als het niet gaat zoals ze wensen. Ook hebben ze moeite met samenwerken. Waarom? Omdat ze vaak een strijd aangaan met anderen en altijd willen winnen.