Maagd

Het sterrenbeeld Maagd: 23 augustus – 22 september
Mercurius, de planeet van de communicatie, heeft scherpe ogen. Dankzij die scherpe ogen is de Maagd oplettend, pienter en analytisch. Maagden zien zichzelf als ‘werk in uitvoering’, omdat ze zichzelf constant proberen te verbeteren.

De eigenschappen van de Maagd
Maagden zijn intelligent en leergierig. Ze hebben een kritische, onderzoekende geest. Ze kunnen vallen over onbeduidende details. Dan zijn ze schoolmeesterachtig. Ze zijn vaak vriendelijk, attent en voorkomend. Andere eigenschappen van de Maagd zijn dienstbaarheid en behulpzaamheid. Ze doen graag iets voor een ander. Het symbool van de Maagd, een M met een extra ‘lijntje’ dat naar binnen buigt, staat voor de vrouwelijke geslachtsorganen.

Maagd en relaties
Er zijn Maagden die anderen slechts beoordelen op hun uiterlijke verschijning. Ze zijn van mening dat iemand alleen betrouwbaar kan zijn als hij zich goed verzorgt. Ze zijn wat bedeesd en afwachtend. Ook om die reden houden ze graag afstand van anderen. Ze kunnen in relaties goed de tweede viool spelen. Ze stellen hun leven in dienst van hun partner.

Maagd en gezondheid
Een Maagd reageert snel op spanningen. Daarom zin rust en regelmaat belangrijk om geond te blijven. Hij is veel bezig met zijn fysieke gezondheid en hij denkt vrij snel dat hij een kwaal heeft. De darmen en de lever zijn zwakke organen. De Maagd wil afstand houden van zijn als onrein ervaren omgeving. Daarom heeft hij de neiging om stoffen snel uit het lichaam te verwijderen. Daarom worden niet de benodigde ‘stoffen’ uit het voedsel gehaald. Dit kan leiden tot ondervoeding. Bovendien kan zijn nervositeit maagkrampen en diarree veroorzaken. De lever, die een ontgiftende en bloedzuiverende werking heeft, functioneert vaak niet goed. Daarom kunnen Maagden vaak geen kunstmatige kleur- en geurstoffen verdragen en zijn ze gevoelig voor allergieën.

Maagd en maatschappij
Het werk is voor Maagden erg belangrijk. Ze willen zich nuttig maken. Dat mag ook een functie op de achtergrond zijn. Ze zijn serieus en perfectionistisch. Daarom komen ze vooral goed tot hun recht in functies die accuratesse en zorgvuldigheid vereisen. Dat zijn bijvoorbeeld functies in de administratie. Daar passen ze regels toe en controleren ze of de regels door anderen worden nageleefd.
Maagden hebben vaak interesse voor gezondheid. Ze werken vaak in de gezondheidszorg. Door het hebben van een medisch of paramedisch beroep kunnen ze echt iets voor mensen betekenen. Een Maagd wil in zijn werk onderzoeken. Hij houdt immers niet van oppervlakkigheden. Ze doen graag wetenschappelijk onderzoek, of ze werken met fijne techniek, bijvoorbeeld als horlogemaker. Studeren en leren doen ze graag. Ze zijn intelligent en vlug van begrip. Met een zesje nemen ze geen genoegen. Ze volgen bij voorkeur een studie waarbij ze regels en structuren moeten toepassen.