Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw: 23 juli – 22 augustus
Is je sterrenbeeld Leeuw? Dn ben je open en warm. Je verzamelt heel gemakkelijk vrienden. Je voelt je waarschijnlijk een leider. Ook sta je graag in het middelpunt van de belangstelling. Vaak ben jij degene die anderen vermaakt.

De eigenschappen van de Leeuw
Leeuwen hebben een gulle lach, een eigen wil en de gave om ook in moeilijke omstandigheden plezier te maken. Ze zijn vol zelfvertrouwen, creatief en vastberaden. Ook zitten ze zichzelf met pit. Ze hebben charisma en zijn behoorlijk trots. Een Leeuw maakt zich graag belangrijk en populair. Hij wil dat mensen van hem houden. Waar staat het zwierige symbool van de Leeuw voor? Voor de staart of de manen van de leeuw, of voor de creatieve kracht van de zon.

Leeuw en relaties
Wil je iets van een Leeuw gedaan krijgen? Dan moet je hem vleien. Hij duldt geen aantasting van zijn ego. Hij omringt zich daarom graag met personen die hem bevestigen. Voor zijn beschermelingen is hij ridderlijk en vaderlijk. Hij springt graag voor ze in de bres.

Leeuw en gezondheid
Leeuwen hebben een krachtig lichaam. Ze zijn niet vaak ziek. Omdat hij niet zwak wil zijn, kan hij zich overbelasten. Ook wat betreft zijn psychische gezondheid heeft hij moeite om te erkennen dat er iets mis is. Het hart houdt verband met het ego. Leeuwen kunnen zich overbelasten omdat ze denken dat ze belangrijk zijn. Ze moeten zich steeds bewijzen. Stress kan leiden tot hartklachten. Vrouwen met het sterrenbeeld Leeuw hebben vaak een zwak hart, met als gevolg vochtophoping in de benen. Leeuwen moeten zichzelf bewijzen. Er zijn Leeuwen die daarom hun rug hol maken en hun borst ver vooruitsteken. Hierdoor wordt de rug belast. Rugpijn kan veroorzaakt worden door het feit dat men te veel verantwoordelijkheid op zich neemt.

Leeuw en maatschappij
Leeuwen willen ook in de maatschappij iemand zijn. Vaak vervullen ze een belangrijke, representatieve functie. Vanuit zijn hoge positie deelt hij graag orders uit. Ook kan hij goed delegeren.
Leeuwen zijn vaak een ‘ster’. Hij kan een beroep kiezen waarbij hij als artiest op het podium staat. Mannelijke Leeuwen worden graag manager of directeur, terwijl vrouwen kiezen voor leiderschap in begeleiding of in het onderwijs. Werknemers zien een Leeuw als een sterke leider die men wel kan vertrouwen. Ze worden door zijn betrokkenheid en zijn gedrevenheid gemotiveerd. Een Leeuw studeert omdat hij iets wil bereiken. Hij pronkt graag met zijn kennis en hij verkondigt graag zijn mening. Heeft hij ongelijk? Dan zal hij dat nooit bekennen.