Daghoroscoop Boogschutter

Het sterrenbeeld Boogschutter: 22 november – 21 december
Boogschutters zijn eerlijk en onafhankelijk. De avontuurlijke Boogschutter, met als heerser de planeet Jupiter, de planeet van de uitbreiding en het geluk, voelt zijn bloed hart stromen als hij bezig is aan een avontuur.

Eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter
Voor de rusteloze Boogschutter is het leven een groot avontuur. Het leven is een zoektocht naar verandering en nieuwe ervaringen. Boogschutters willen de wereld zien en de wereld begrijpen.

Hun persoonlijkheid heeft dus zowel een avontuurlijk als een filosofisch deel. Een Boogschutter is opgewekt, eerlijk en recht door zee. Hij is ook veelzijdig en veerkrachtig. Bij tegenslag veert hij zo weer terug. Vaak ben je wel erg wanordelijk. Ook de neiging tot uitstellen wordt door je omgeving niet gewaardeerd. Dat geldt ook voor je tactloosheid. Je liegt niet, ook als het vriendelijker is om dat wel te doen, maar je vertelt iemand de botte waarheid.

Waar staat het symbool van de Boogschutter voor. De symbool staat voor de pijl van de centaur (paardmens uit de Griekse mythologie, half paard en half mens) en voor je eigen hoge doelen.

Boogschutter en relaties
Een Boogschutter doet geen moeite om aardig gevonden te worden. Hij verkondigt graag zijn eigen mening. Ook schopt hij gemakkelijk anderen tegen het zere been. Zijn neiging om preken af te steken vinden anderen een onhebbelijke gewoonte. Hij kwetst de gevoelens van anderen overigens niet expres. Hij heft nauwelijks oog voor hun gevoeligheden en hij vindt ze ook niet belangrijk.

Boogschutter en gezondheid
Boogschutters zijn doorgaans gezond. Ze hebben ene sterk gestel. Wordt hij toch ziek? Door zijn positieve instelling ne vertrouwen geneest hij meestal snel. De psychisch rusteloze Boogschutter besteedt niet veel aandacht aan ziektesymptomen. Een beperkende ziekte past niet bij hem, want hij vertoeft het liefst in verre oorden.

Mensen met dit sterrenbeeld weten vaak geen maat. Ze kunnen zich niet beperken. Daar kunnen ziektes uit voortkomen. Hun zorgeloos en overdreven leefpatroon kan de oorzaak zijn van overgewicht. Een overdadige leefstijl kan leverproblemen veroorzaken. Hun voortdurend actief bezig zijn kan ook leiden tot lichamelijke klachten. De heupen en de dijen zijn zwakke plekken. Door ziektes als reuma, jicht, hernia en ischias wordt de Boogschutter tot stilstand gebracht. Hij wordt gedwongen te onderzoeken wat wel of niet mogelijk is.

Boogschutter en maatschappij
Boogschutters laten graag weten wat ze denken. Ze kunnen overtuigend spreken en ze komen geloofwaardig over. Hun mening lijkt heel wat. Bij nader onderzoek is hun mening vaak gekleurd.

Boogschutters vinden het belangrijk om zich steeds verder te ontwikkelen. Ze willen een beroep met bewegingsvrijheid, avontuur en afwisseling. Vaak hebben ze een beroep waarin adviseren of doceren belangrijk is: docent, reisleider of trainer.

Soms heeft een Boogschutter moeite om zich te concentreren op een studie, want hij heeft vele interesses. Hij is wel een enthousiaste leerling. Zijn mening laat hij duidelijk blijken. Soms heeft hij de neiging om op de stoel van de docent te gaan zitten.